Wanneer we en bad eend van een grote keten kopen, moet datzelfde bad eendje uitvoerig getest zijn. CE Keurmerk, TNO keurmerk en heel vaak ook een TÜV- keurmerk.

TÜV is de afkorting van Technischer Überwachungsverein. Wat zoveel wil zeggen als Technische bewaking vereniging.  In Duitsland wordt de TÜV voor alle technische keuringen gebruikt. Ook auto’s die gekeurd moeten worden kunnen dat alleen bij de TÜV laten doen.

Van de meest simpele dingen in huis, die ook in Duitsland verkocht worden moet een TÜV certificaat overlegd worden. Anders nemen grote winkelketens het in daar het product niet eens op in het assortiment. Door een certificaat van hen mee te leveren kunnen bedrijven de kwaliteit van de geleverde goederen garanderen.

Nederlandse Markt

In Nederland hebben we heel lang alles door TNO laten keuren. Maar onze wetgeving voorziet niet zoals die van Duitsland in het Reinheitsgebot. Een bescherming van consumenten tegen ondeugdelijke goederen en apparaten.

In Nederland worden jaarlijks duizenden bedden gekocht voor hotels zonder enige vorm van keurmerk.  Of er inzit wat er opstaat, of de bedden kwaliteitstesten zouden kunnen doorstaan, daar lijken wij ons minder druk om te maken dan onze ooster buren.

Kinderspeelgoed zoals een bad eend moet wel gekeurd zijn, maar een voorwerp waar we 6 tot 8 uur per dag gebruik van maken hoeft wat ons betreft alleen maar qua prijs in orde te zijn.

Wordt het niet eens tijd dat men zich binnen Europe druk maakt over het gelijk trekken van dit soort eisen m.b.t. producten die hier verkocht worden.  Want zodra je een “goedkoop” bed koopt kan het zomaar zijn dat je pocketveer gemaakt is met ijzerdraad in plaats van een dubbelgehard staal. Daar kom je pas achter als je het bed open sloopt en dan is de schade natuurlijk al lang en breed aangericht.  Wie kun je verantwoordelijk houden voor het gebruik van inferieure materialen?

HetHotelbed.nl wil u graag laten weten dat zij haar bedden jaarlijks aan de strenge Duitse kwaliteitseisen onderwerpt. Puur en alleen om de leveringen naar haar retailers, hotels en klanten te kunnen waarborgen. Het maakt onderdeel uit van het bedrijfsproces en -denken. Omdat wij kwaliteit wel belangrijk vinden. Zeker als het gaat om een product waarvan u zo lang en zo vaak gebruik maakt.

Dat kwaliteit betaald moet worden, mag logisch zijn, vraag iedere beddenleverancier die u vanaf vandaag nog spreekt maar naar de certificeringen. Wilt u contact met ons? Snel een afspraak maken klik dan hier.

Wellicht ook interessant voor u