Je hoeft maar een bedstede uit de vorige eeuw te bekijken om het zelf te constateren: mensen worden steeds langer. De afgelopen decennia is de gemiddelde lichaamslengte spectaculair gestegen. Nederlanders behoren dan ook tot de langste mensen ter wereld. Op zich een goed teken, want lichaamslengte wordt gezien als graadmeter voor de gezondheid. Je wilt altijd lekker liggen toch?

Ook als je lang bent wil je graag comfortabel en lekker liggen in bed, zonder koude voeten, omdat ze uitsteken. Wie lekker wil slapen, heeft zowel aan de boven- als aan de onderkant van zijn bed minimaal tien centimeter ruimte nodig. Voor iemand die langer is dan twee meter (tegenwoordig geen uitzondering) is een bed van 2.20 meter lengte dus te klein.

Zeker als je bedenkt dat mensen ’s nachts nog wat langer zijn dan overdag. Dat komt omdat overdag de tussenwervelschijven in de ruggengraat enigszins inzakken door de zwaartekracht. ’s Nachts herstellen ze zich, waardoor de lichaamslengte toeneemt.

Gelukkig biedt HetHotelbed.nl uitkomst. Als enige maken wij boxsprings en matrassen desgewenst in de lengtematen 2.30 en 2.40 meter. De boxsprings zijn extra verstevigd, zodat de rug ook bij deze lengte maximaal ondersteund wordt.

Zoals voor al onze boxsprings geldt, kunnen ook extra lange bedden in iedere gewenste kleur en materiaal worden besteld.

Wilt u meer informatie over onze extra lange bedden en matrassen? Mail of bel ons, wij helpen u graag verder!

Wellicht ook interessant voor u