HetHotelbed – Slaappatroon

Wist u dat…

De zomertijd ons slaappatroon behoorlijk kan verstoren?

Vindt u het ook zo’n genot, dat uurtje extra licht ’s avonds? Voor veel mensen is de zomertijd, het vooruitschuiven van de klok in het laatste weekend van maart een teken dat de lente echt is begonnen. De barbecue kan uit het vet, de lange zomeravonden komen er aan!

Ongeveer een kwart van de gehele wereldbevolking doet mee aan de zomertijd. Toch zitten er ook nadelen aan het instellen van de zomertijd, zo ontdekten wetenschappers van de Rijksuniversiteit Groningen. Samen met collega’s van de Ludwig Maximillians Universität in München onderzochten zij de invloed van de zomertijd op het menselijk lichaam. 50.000 mensen over de hele wereld vulden voor dit onderzoek een online vragenlijst in.

Wat bleek? Onze biologische klok raakt door de zomertijd behoorlijk in de war. Dat leidt tot minder uren slaap en een slechtere slaapkwaliteit. Vooral bij avondmensen bleek dit het geval. Waarom dit zo is, weten de onderzoekers nog niet precies. Wel melden ze dat het slaappatroon zich meestal weer helemaal herstelt zodra de zomertijd terug wordt gedraaid, in het laatste weekend van oktober.

Het negatieve effect van de zomertijd op onze slaap is groter dan lang werd gedacht, zeggen de onderzoekers. Ze pleiten er dan ook voor om afschaffing van de zomertijd te overwegen.

Langere avonden of beter slapen? Een lastige keuze. U heeft in ieder geval het beste van beide zolang u aan het einde van de zomeravond in uw Hotelbed stapt!

(meer weten? http://www.lerenslapen.nl/page/1511/slapen-zomertijd.html)

HetHotelbed.nl zorgt sinds jaar en dag dat het enige wat we aan invloed kunnen uitoefenen op dit slaappatroon verbeterd wordt door onze fantastische bedden. U vind meer slaapadviezen verder op onze site. Kijk anders ook eens op de site van ons moederbedrijf:  www.bremafa.nl  voor uitgebreidere adviezen m.b.t. slapen. Waar mogelijk zullen wij u graag van dienst zijn!

Share:
news

Related Articles

Integer ornare ipsum eget ridiculus. Quam id eu tempus, elit est dictum ut euignissim cursus id et integer purus.

comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *