Wist u dat ….

Voorjaarsmoeheid een veelvoorkomende kwaal is nu de dagen langer worden?

Veel mensen leven op met het voorjaar in zicht, maar er is ook een groep die juist in deze periode onverklaarbaar moe en prikkelbaar is. Deze moeheid verdwijnt niet met extra slapen alleen. Wat wel helpt? Meer bewegen. Dat zorgt niet alleen voor een stimulans van de bloedsomloop, maar verbetert de kwaliteit van uw nachtrust  ook meteen.

Dat ontdekten onderzoekers van de Oregon State University. Ze volgden een groep van ruim 2600 proefpersonen tussen de 18 en 85 jaar, zowel mannen als vrouwen. De mensen die wekelijks 150 minuten matig intensief aan beweging deden, bleken niet alleen een stuk beter te slapen, maar ook overdag veel alerter te zijn. Volgens de onderzoekers is beweging dus niet alleen belangrijk voor hart en vaten, maar ook in andere opzichten onmisbaar.

Slaapt u in een tweepersoonsbed? Zorg dan dat u aan de linkerkant ligt. Een Britse hotelketen stelt namelijk dat mensen die aan de linkerkant slapen, gelukkiger zijn dan mensen die rechts van hun partner liggen. Mensen die links slapen, zouden meer zelfvertrouwen hebben en beter kunnen omgaan met dagelijkse stress. Bovendien staan ze positiever in het leven, aldus het onderzoek.

Ligt u nog rechts, maar zou u wel naar links willen verhuizen? Dan is er een probleempje: meer dan de helft van alle linksslapers weigert van kant te wisselen … Kleine opsteker: mensen die rechts slapen, zouden meer verdienen. Ach, misschien moet u dit onderzoek niet al te serieus nemen, en gewoon zorgen voor een goed bed van HetHotelbed.nl.  Dan maakt het niet uit aan welke kant u slaapt!

Wellicht ook interessant voor u