Kies van koudschuim, traagschuim of latex, met of zonder binnenvering; matrassen bestaan in tientallen soorten en uitvoeringen. Waar moet u op letten bij het kopen van een nieuw matras? De volgende zaken zijn van belang:

Kies materiaal

Ieder materiaal heeft voor- en nadelen. Traagschuim bijvoorbeeld is heel geschikt bij rug- en gewrichtsklachten, omdat het lichaam weinig tegendruk ervaart. Het materiaal neemt echter minder goed vocht op, en is dus niet zo geschikt voor mensen die transpireren. Matrassen met een bonnellvering ventileren goed, maar zijn weer niet geschikt voor elektrisch beweegbare bodems.

Kies dichtheid

Zowel voor latex- als voor koud- en traagschuimmatrassen maakt de dichtheid (densiteit) van het materiaal veel uit voor eigenschappen als ligcomfort en ventilatie. Dat geldt ook voor binnenveringmatrassen; het aantal veren per vierkante meter, maar ook de dikte van de veerdraad en het aantal slagen per veer bepalen het comfort van het matras.

Kies tijk

Dit is het omslag van het matras. Afhankelijk van het materiaal waarvan de tijk is gemaakt, polyester of een mix van katoen en polyester, bepaalt de tijk mede hoe ventilatie en vochtopname tijdens de nacht verlopen.

Kies doeleinde

Waarvoor gaat het matras worden gebruikt? In hotels en vakantieparken is bijvoorbeeld goede ventilatie van belang, voor een matras waar u dagelijks comfortabel op wilt slapen gelden weer andere prioriteiten, afhankelijk van uw wensen.

Het juiste matras kiezen is niet eenvoudig. Gelukkig hebben we bij HetHotelbed.nl tientallen jaren ervaring en kunnen wij u vakkundig adviseren.

Neem voor meer informatie en een deskundig advies gerust contact met ons op.

Wellicht ook interessant voor u