De juiste bedhoogte

De gemiddelde levensverwachting is de afgelopen decennia aanzienlijk gestegen en dat is natuurlijk goed nieuws: we worden met z’n allen steeds ouder. Maar het betekent wel dat in praktisch opzicht sommige zaken moeten worden aangepast. Neem de gemiddelde bedhoogte; nog niet zo heel lang geleden was een bed van 30 centimeter hoogte heel normaal. Prima voor jonge, lenige lijven, maar niet zo geschikt als je wat ouder wordt. Dan is het een stuk prettiger om in en uit een bed te kunnen stappen dat een comfortabele hoogte heeft. Tegenwoordig is een hoogte van 50-60 centimeter normaal, in de Verenigde Staten zijn boxspringcombinaties in hotels vaak zelfs minimaal 75 centimeter hoog.

De juiste bedhoogte voorkomt rugklachten!

Omdat u op deze manier heel comfortabel uit bed kunt. Daarnaast is het ook belangrijk om op de juiste manier uit bed te stappen: Begin vanuit een zijligging, leg uw voeten over de bedrand, duw uw bovenlichaam met uw armen omhoog en kom vervolgens met een rechte rug uit bed. De juiste bedhoogte helpt u hierbij.

Hoe bepaalt u de juiste hoogte?

Het huidige gemiddelde ligt tussen de 50 en 60 centimeter. Ongeveer 55 centimeter is de meest optimale hoogte voor oudere mensen. Uiteraard is uw lichaamslengte ook van toepassing op de juiste bedhoogte. Zo kunnen lange mensen ook beter een hogere nemen. Als u met uw voeten op de grond kunt steunen terwijl u op uw matras zit, is de bedhoogte goed. De hoogte moet niet te laag, maar ook zeker niet te hoog zijn.

Comfortabel en praktisch

De juiste hoogte is essentieel voor het comfort tijdens het in- en uitstappen, maar het is ook erg praktisch. De perfecte hoogte is namelijk erg handig bij het opmaken van uw bed, dat toch tot een dagelijkse bezigheid behoort. Op deze manier voorkomt u onnodige rugklachten en druk op de tussenwervelschijven.

HetHotelbed.nl denkt met u mee

Gelukkig denkt HetHotelbed.nl met u mee; u kunt bij ons terecht voor verschillende bedhoogtes. Om rugklachten te voorkomen is het bovendien van belang om op de juiste manier uit bed te stappen: breng vanuit een zijligging allebei uw benen over de rand van het bed, duw met uw armen uw bovenlichaam omhoog tot u rechtop zit en kom met een rechte rug uit bed.

Wilt u meer weten over de juiste bedhoogte en wat HetHotelbed.nl daarbij voor u kan betekenen? Neem contact met ons op of kijk op onze site voor ons uitgebreide productassortiment.

Wellicht ook interessant voor u