Molton van 100% krimpvrij katoen

Bescherm je matras goed met een molton hoeslaken van 100% krimpvrij katoen. De molton is 250 grams, de hoekhoogte is 30 cm en rondom elastiek.

Het molton hoeslaken, het molton topper hoeslaken en het  molton split topper hoeslaken is in vele maten leverbaar.

Categories: , -

Wat is een molton.

Een molton is een techniek waarbij textiel wordt gemoltonneerd, een ander woord voor gemoltonneerd is opgeruwd. Moltonneren geeft een soort van wollig laagje aan het textiel. Een molton wordt gemaakt als een hoeslaken of een kussensloop, het biedt extra bescherming aan je matras of je kussen.

Het wollige laagje heeft voordelen, het is extreem zacht, ligt comfortabel en is vochtabsorberend. De molton vangt vocht op dat we ’s nachts verliezen, het trekt dus niet je matras of kussen in.

We verliezen veel vocht ’s nachts tot wel een halve liter, dit kan dus allemaal in je matras of hoofdkussen trekken. Er vormen zich dan lelijke plekken in je matras of kussen. Een molton om je matras of kussen voorkomt dit probleem.

De molton trek je over je matras en daarover komt je hoeslaken. Ook bij een kussen trek je eerst de molton kussensloop over het kussen en daarna komt je kussensloop.

Dus bescherm je matras met een molton hoeslaken van 100% krimpvrij katoen. Het molton hoeslaken is ook leverbaar in een topper uitvoering en een split topper uitvoering.

Molton hoeslaken, 100% krimpvrij katoen, 250 grams. Hoekhoogte 30 cm, rondom elastiek.

Het molton hoeslaken is te leveren in de maten 70/80/90 x 200 tot 200 x 200 en in de lengtematen 210 en 220.