Binnenvering matrassen

Binnenvering matrassen

Een matras met binnenvering word ook wel “Bonnell-binnenvering matras” genoemd.

Een groot aantal stalen veren die met elkaar verbonden zijn vormt het binnenwerk van de binnenvering matras. Als eerste de hoeveelheid veren per vierkante meter en ten tweede, het aantal slagen en de vorm van de veer. Als laatste de dikte van het soepele en veerkrachtige staaldraad. Daarmee bepaalt men de veerkracht en de souplesse van een binnenvering matras.

In combinatie met een passende afdeklaag ontstaat een matras van redelijk tot goede conformiteit, goede tot zeer goede ventilatie en zeer goede vochtregulatie.

De Binnenvering matrassen zijn geschikt voor gebruik op goed verende en ventilerende matrasdragers, maar zijn zeker niet geschikt voor elektrische matrasdragers. In bijvoorbeeld vakantieverblijven wordt deze matras vaak gebruikt.

Eigenschappen van een binnenveringsmatras: de matras heeft een redelijk ligcomfort, is hygiënisch, zeer goed ventilerend en voelt koel aan.
Ter illustratie, het grootste verschil tussen een binnenvering matras en een pocketvering matras is dat in een pocketvering matras alle veren individueel in een hoesje van textiel verpakt zijn. De veren van een binnenvering matras zijn door middel van een spiraalveer aan elkaar verbonden.