Stapelbed opklapbed

Stapelbed opklapbed

Waarom een opklap stapelbed?
Een houten of metalen stapelbed is perfect om te plaatsen in kleine ruimtes. Met een stapelbed creëer je veel slaapplekken in een slaapkamer. Een stapelbed is een goede oplossing voor kleine B & B ‘s, jeugd- of zorginrichtingen, hostels of bij het huisvesten van tijdelijke arbeiders.

Gasten vinden het meestal gezellig om met elkaar op de kamer in een houten of metalen stapelbed te kunnen slapen. De keuze of je boven of onder wil slapen, en met wie je het stapelbed deelt, maakt het voor de gasten leuk om in een stapelbed te slapen. Voordat er geslapen wordt kunnen uw gasten nog gezellig napraten over de afgelopen dag en plannen maken voor de volgende dag.

​Wat is het voordeel van een stapelbed?
Het grootste voordeel van een houten of metalen stapelbed is dat een stapelbed geplaatst kan worden in een kleine slaapkamer en dat de oppervlakte van de kamer maximaal benut kan worden. Het is ook een voordeel dat u meerdere gasten in een kleine ruimte een slaapplek kan bieden. U gaat in feite de oppervlakte ook in de hoogte benutten.

Wat zijn de nadelen van een stapelbed
Het grootste nadeel van een stapelbed is de veiligheid. Het bovenste bed kan gevaarlijk zijn omdat uw gasten, en zeker kinderen uit het bed kunnen vallen. Het is heel belangrijk dat er op het bovenste bed een bedrekje c.q. uitval rek bevestigd is, zodat uw gasten en zeker kinderen er niet uit kunnen vallen. Deze maatregel geldt voor alle leeftijden. Dit bedrekje c.q. uitval rek wordt bij ons standaard meegeleverd, dit omdat onze bedden over een EN 747 norm beschikken. Voor kinderen kan een houten- of metalen stapelbed lastig zijn om eruit te komen zeker wanneer er ’s nachts naar het toilet gegaan moet worden. Deze kinderen moeten eerst, vaak slaperig, naar beneden klauteren, en daarna terug omhoog klauteren. Dit is best gevaarlijk omdat de meeste kinderen gewoon niet echt 100% wakker zijn, dit is wel een aandachtspunt voordat u een houten of metalen stapelbed gaat aanschaffen.

Waar kan je een stapelbed kopen?
Er zijn vele bedrijven waar u een houten of metalen stapelbed kan kopen. Uiteraard is de stevigheid, de duurzaamheid en de materiaalkeuze van groot belang. Het beste is om een stapelbed te kopen van metaal of hout en zeker met rondingen. Wat ook belangrijk bij het kopen van een stapelbed is, om te kijken naar de hoogte. Kijk goed naar de hoogte van het plafond en bekijk de hoogte van het onderste bed ten opzichte van het bovenste bed. Let erop dat iemand gewoon op het onderste bed kan zitten zonder zijn hoofd te stoten tegen het bovenste bed.

Tips bij het kopen van een veilig stapelbed.
Bij het kopen van een metalen of houten stapelbed moet je rekening houden met het volgende.

Niet ieder stapelbed is hetzelfde, men doet er goed aan om zich vooraf goed te laten informeren en adviseren voordat men tot de aankoop van een stapelbed overgaat.

Het materiaal van een stapelbed moet dik genoeg, sterk en duurzaam zijn.

Laat u juist informeren inzake het eventueel bevestigen van het stapelbed met extra bouten tegen de muur. Het houten of metalen stapelbed moet goed op zichzelf kunnen staan en daar ook sterk genoeg voor zijn. Je mag niet het gevoel hebben dat het stapelbed wiebelt.

Metaal of hout zijn de beste materiaalkeuzes, en controleer het stapelbed op rondingen zodat uw gasten zich geen pijn kunnen doen bij het in of uitstappen.

Let op scherpe randen of hoeken zodat de gasten zich niet kunnen verwonden, hier zit u als gastheer- /vrouw zeker niet op te wachten.

Zorg er ook voor dat de openingen langs de zijkant van het bed niet te ver uit elkaar staan. Een stapelbed waar langs de zijkant een grote ruimte is daar zou een hoofd van een kind net doorheen kunnen gaan, met alle gevolgen van dien, dit zijn zeer gevaarlijke situaties.

Controleer goed of het trapje veilig aan het bed bevestigd is.

Let goed op met het kopen van een matras. Koop niet een te dik matras. Mocht u als doelgroep kinderen hebben dan luidt het advies maximaal 14 cm. Dit is een veilige hoogte en voorkomt dat de kinderen c.q. gasten niet snel uit bed zullen vallen.

Voor volwassenen is het advies maximaal 16 cm, dan weet u zeker dat uw gasten niet zomaar uit bed kunnen rollen.

Kijk bij het aankopen van een houten of metalen stapelbed of die een EN Norm keuring heeft, dit voorkomt een hoop narigheid mocht er ooit iets gebeuren.

Met zo’n veiligheidskeuring weet u dat het stapelbed getest is en aan alle veiligheidsvoorwaarden voldoet.